tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Kuulumisia Huarazista

Huascaranin huiput
.
Saavuimme sunnuntaina iltapaivasta auringon maalaamien Cordillera Blancan huippujen juureen. Olipahan taas erikoinen tunne, kun paasi kuljeksimaan kaupungin kaduille. Monet ihmiset muistavat meidat edelliskertaisista visiiteista..
Mielenosoitus
.
Maanantaina alkoi kolmepaivainen lakko, joka sotkee vahan meidankin aikatauluja. Meidan oli alustavasti tarkoitus lahtea vuorelle huomenna (keskiviikkona), mutta lakon takia joudumme lykkaamaan starttia paivalla.
.
Uudistettu Plaza de armas
.
Alkuviikon ohjelmaan on kuulunut lahinna rentoutumista ja korkeuteen totuttautumista. Tanaan tehtiin ensimmainen kevyt liikunnallinen suoritus, kun pyorailimme rinsessan kanssa katsomaan kaupunkia ylhaalta kasin. Reilun tunnin nousu Cordillera blancan puolelle paljasti taas miten laajalle laaksoon Huaraz on levittaytynyt. Saavutettuamme "tavoitteemme" kaansimme nokan takaisin kohti kaupunkia. Siita sitten alkoikin reissun helpompi osuus. Oli vaan pidettava huolta, etta sormet pysyivat jarrukahvoilla ja katse kivikkoisessa tiessa.
Yhdella paikallisessa
.
Huomenna on tarkoitus pakata tavaroita ja ostaa kaupasta tarvikkeita Huascaranin rinteille, mikali joku kauppa sattuu olemaan auki. Kelitilanne lumen suhteen vuorilla on kuulemma loistava. Huascaranin molemmat huiput on kiivetty, joten kaikki pitaisi olla kunnossa ylihuomenna alkavaa nousua varten. Carinaa odottava 6 tonninen Tocllaraju on myos loistavassa kunnossa ja odottaa nain ollen vaan naista rinteilleen.

Suunnitelma on siis seuraavanlainen:
Torstaina hyppaamme koko porukka taksiin, joka vie meidat Muschon kylaan. Sielta aloitamme siirtymisen kohti Huascaranin perusleiria. Nukuttuamme perusleirissa yhden yon, jatkamme matkaa kohti moreenileiria. Taalla vietamme aikaa enemman ja tutkimme reitteja huipuille. Kun olotila sallii, niin jatkamme matkaa kohti Huascaran Norten 1 leiria. Tama on myos hetki (14.7), jolloin Carina siirtyy takaisin Huaraziin, hakee oppaan itselleen ja jatkaa akklimatisoituneena kohti Ischincan laaksoa. Ishincan laaksossa hanen tavoitteenaan on kiiveta Ischinca ja Tocllaraju. Taalta han palaa takaisin 20.7 aloittaen luultavasti ankaran shoppailun (me ollaan Mikon kanssa onneksi viela vuorella:-))...
.
Kun Carina on lahtenyt, jatkamme me matkaa Huascaran Norten 2 leiriin, josta huiputusyritys polkaistaan kayntiin joko heti seuraavana yona tai paivan odottelun jalkeen. Huiputuksen jalkeen palaamme moreenileiriin lepaamaan ja valmistautumaan Huascaran surin huiputukseen. Meidan on tarkoitus hoitaa nuo kaksi huippua 22.7 mennessa. Elikka paivityksia blogiin olisi luvassa sen jalkeen.
.
Huaraz vaikenee
.

Ranrapalcan SW face, jonka Tomi kavi kiipeamassa alkukesasta

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu